Despre mine

luni, 30 mai 2022

HARTA RECICLĂRII

 SĂ ÎNVĂȚĂM IMPREUNĂ!

Noi nu  ne naștem cu spirit civic, ci învățăm în funcție de ceea ce vedem în jurul nostru, copiii, mai mult decât oricine, au nevoie de modele care să-i încurajeze să respecte și să protejeze natura. Prin exemplul lor, adulții transmit cel mai puternic semnal de „așa da” sau „așa nu” când vine vorba de grija pentru mediul înconjurător. De la curățarea locului în care stau și punerea lucrurilor la „locul lor”, până la colectare selectivă și reciclare nu e decât un pas







În periada 23-30mai am desfășurat mai multe activtăți în care ,copiii au învățat ce reprezintă ce 3 R ,cum putem să ocrotim natura si sa o respectăm, să ocrotim planeta Pământ și modalitatea prin care putem  participa direct , in limita posibilitatilor lor , la anumite activitati in cadrul carora pot sa inteleaga ce inseamna sa lucreze corect pamantul care ne hraneste cu tot ce intra in componenta lui ( ape , vietuitoare , plante ).
De asemenea elevii au reușit să creeze obiecte utile prin reciclarea unor deșeuri.
Acativitățile desfășurate îAcn perioada 

miercuri, 16 martie 2022

EROU PE INTERNET -DISEMINARE PROIECT ETWINNING


                           EROU PE INTERNET 




Despre proiect

Securitatea este foarte importantă în activitatea derulata pe internet. Proiectul își propune promovarea activităților de formare și informare a elevilor în vederea identificării și explorării unor scenarii prin care ar putea face internetul un spațiu util, dar mai sigur.
Cu ajutorul activităților derulate în cadrul acestui proiect vom crește gradul de conștientizare cu privire la securitate și vom aborda problemele de securitate în Internet prin diferite activități și instrumente Web2.


OBIECTIVE

1. Creșterea gradului de conștientizare privind pericolele mediului online;
2. încurajarea și stimularea elevilor în utilizarea sigură și responsabilă a Internetului şi a altor tehnologii online, în vederea creșterii motivației învățării;
3. Dezvoltarea competențelor utilizării T.I.C.
4. Responsabilizarea familiei cu privire la securitatea online

PROCEDURĂ DE LUCRU

FEBRUARIE- Intalnire online a partenerilor, prezentarea școlilor participante, crearea twinspace ului proiectului pe eTwinning live.
ZIUA SIGURANȚEI PE INTERNET!
CREAREA DE CĂTRE FIECARE ELEV A UNUI AVATAR PROPRIU
LOGO-UL PROIECTULUI „Erou pe Internet” (activitate realizată împreună cu familia)
MARTIE:Timp petrecut online vs. timp petrecut la joacă (identificarea avantajelor și dezavantajelor). realizarea unui sondaj pe MENTIMETER
APRILIE: Realizarea de felicitari digitale pentru partenerii din proiect.
INTALNIRE ONLINE CU PARTENERII ȘI REALIZAREA DE JOCURI KAHOOT
-Realizarea si prezentarea produsului final
În fiecare lună, partenerii vor posta pe twinspace albume cu imagini din derularea activităților, având grijă să protejeze identitatea elevilor.
Propun ca elevii să încerce să creeze / inventeze câte un personaj - erou care să îi însoțească la activitățile proiectului. Vom face și o activitate interactivă de prezentare a acestor personaje:

REZULTATE PRECONIZATE

1 ghid „Siguranța pe Internet”, creat de elevi, la finalul proiectului, fiecare școală contribuind cu o regulă pe care au descoperit-o în timpul colaborării cu toți partenerii.






Ghid de „Siguranța pe Internet”   

https://www.storyjumper.com/sjeditor/edit/124994922/ladaniuc3

1 ghid „Siguranța pe Internet”, creat de elevi, la finalul proiectului, fiecare școală contribuind cu o regulă pe care au descoperit-o în timpul colaborării cu toți partenerii.

luni, 28 februarie 2022



Vine ,vine primăvara! Elevii din clasa albinuțelor s-au gândit să primească primăvara cu alai de mărțișoare și mireseme de flori .Buburuzele s-au străns la fereastră să privească gingășia copiilor.Totul se transformă cu ajutorul mâinilor dibace ale copiilor .Cuibul așteaptă berzele ....Au poposit ...De aceea spunem ,,Să vină primăvara!


















👪👍



marți, 8 februarie 2022

"Together for a better internet!"Împreună pentru un internet mai sigur | 8 februarie, Ziua siguranţei pe internet. Nu tot ce vezi sau citeşti pe internet este adevărat!






  Ziua Siguranţei pe Internet 2022 este sărbătorită în peste 100 de ţări din toată lumea, se desfăşoară anual sub egida reţelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network, în scopul promovării utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești

  Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești Pe data de 21 august 2024, Școala Gimnazială Bălilești a fost gazda unui ev...