Despre mine

luni, 30 ianuarie 2023

Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli



                           Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli

 Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace. Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoli a avut ca zi de plecare 30 ianuarie, aceasta fiind ziua celebrării morţii lui Mahatma Gandhi, supranumit părintele independenţei Indiei şi iniţiatorul mişcărilor de revoltă neviolente, cel care spunea: „nonviolenţa este arma celor puternici.”
Ziua de Şcoală a Nonviolenţei şi Păcii, fondată în 1964, cunoscută şi ca Ziua Internaţională a Nonviolenţei şi Păcii, este o iniţiativă mondială, neguvernamentală, independentă, liberă şi voluntară a educaţiei pentru nonviolenţă şi pace care se desfăşoară în şcoli din întreaga lume, prin centre de educaţie, la care sunt invitaţi să participe profesori şi elevi de toate nivelurile din toate ţările. Această zi promovează o educaţie permanentă în şi pentru armonie, toleranţă, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenţă şi pace.
Chiar dacă Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în fiecare zi. Toate formele agresiunii întâlnite în şcoli - de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidări fizice şi verbale - trebuie să dispară iar relaţiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie şi toleranţă, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei trebuie să primeze.
Elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială Bălilești au desfașurat activități care au avut ca scop promovarea acestui eveniment
 internațional,,Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli.Au fost prezenți elevii claselor  CP-IV îndrumați de doamnele învățătoare ,
 Burluși Maria ,Antone Anișoara ,Neagoe Simonica și doamnul director,profesor doctor Ilinca Narcis Costinel.








duminică, 22 ianuarie 2023

LA MULȚI ANI,ROMÂNIA!



La mulți ani,România!

Școala Gimnazială Bălilești 

 1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.



Diseminare proiect eTwinning ,,ART STREET KIDS





 În anul școlar 2022-2023 am început activitățile din cadrul proiectului eTwinning Art Street Kids fondat de profesoară turcă Reva Alayont.

Proiectul e Twinning Art Street Kids, care a fost înființat în parteneriat cu 9 țări , permite elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani să-și descopere talentele prin studii artistice, să-și dezvolte talentele existente, să fie orientați spre soluții secolului 21. Scopul său este de a-i crește ca persoane care au dobândit abilități de secol și le pot folosi într-un mod pozitiv în dezvoltarea lor amonioasă .


În proiect au fost implicați în total 24 de parteneri din Turcia, Portugalia, Polonia, Albania, Grecia, Italia, Iordania, Lituania și România.











Mosul meu








sâmbătă, 21 ianuarie 2023

Proiect educational ..Hai să dăm mână cu mâna ,,dedicat zilei de 24 Ianuarie 1859-UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE




 20 IANUARIE 2023  ELEVII CICLULUI PRIMAR DE LA ŞCOALA BALILEŞTI AU SĂRBATORIT  164 ANI DE LA UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE SUB DOMNIA LUI CUZA
 
În fiecare an ,pe 24 Ianuarie ,sărbătorim  Unitra Principatelor Române care a avut loc în anul 1859.Unirea a avut loc sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și mai este cunoscută sub denumirea de Mica Unire.
Pentru copii,însă ,istoria este mai greu de înțeles ,mai ales dacă sunt în primele clase ale ciclului primar și nu au învățat despre istoria României.
Activitățile acestui proiect educațional au fost desfașurate în săptămâna 16 ianuarie -20ianuarie 2023.












Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești

  Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești Pe data de 21 august 2024, Școala Gimnazială Bălilești a fost gazda unui ev...