Despre mine

duminică, 12 februarie 2023

Proiect eTwinning ,,„Să cunoaștem, copii, taine despre meserii ”



Suferim din nou de raceala,
Îl sunăm acasă.
Ne va acorda concediu medical.
Și cine este el ca specialist?
(doctor)

Ascunsă aici este întrebarea:
Doctor cu ață și ac
Care e numele? Tine minte
Și dă-mi un răspuns rapid.
(chirurg)

Acest doctor va elimina
Apendicita este ușoară pentru mine.
Bisturiul este cel mai bun prieten al lui
Cine este acel doctor? ...!
(chirurg)

Spune-mi, cum poți să te uiți prin perete?
În ochelari și în lumină și nici atunci nu vei putea.
Și între timp a văzut prin ea
Nu numai eu, ci și inima mea.
(radiolog)

Acest doctor nu este doar un medic,
El vindecă ochii oamenilor,
Chiar dacă vezi prost
Vei vedea totul cu ochelari.
(optometrist)

Seryozha tușește zgomotos.
Se pare că are bronșită.
Ei sună la clinică
Și i-au spus lui Seriozha:
- Nu-ți fie frică și nu plânge -
Bunul vine la tine...
(doctor)


 Astăzi am avut ca invitat o asistentă medicală de la Asociatia pentru Sănatate ,Educație și Familie .Doamna asistentă le-a prezentat elevilor filmulețe despre ,,Sistemul imunitar , alimentație sănatoasă au discutat despre această meserie.

joi, 9 februarie 2023

O zi altfel ,,un spectacol de teatru pentru prezentarea unui proiect




 Teatrul si magia sa: cum stimuleaza imaginatia copilului si il face mai sigur pe el

Teatrul ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine viata pentru ca teatrul este o versiune mai sofisticata a unor instincte umane de baza, asa cum este mima sau identificarea cu personajele din povesti. Iar pentru un copil, teatru este o parte a rutinei de fiecare zi. Probabil ca ai asistat deja la punerea copilului intr-un rol, fie real sau imaginar. Teatrul este o parte a vietii iar copilul stie acest lucru inca din primii ani ai vietii.
Nu toți copiii din mediul rural au posibilitatea să meargă la un spectacol de teatru la oraș.Noi ne-am considerat norocoși deoarece o trupă de actori au venit la noi la școală.Atmosfera a fost de basm ,elevii au fost enutuziasmați ,poate a fost primul lor spectacol în care vizionau actori live.

miercuri, 1 februarie 2023

Ziua Internațională a Cititului Împreună 1 februarie 2023

 

Bună ziua! Astăzi am marcat ,,Ziua Internațională a cititului împreună printr-o activitate altfel.Am realizat o activitate colaborativă cu elevii claselor din ciclul primar ,îndrumați de doamnele învățătoare Burlusi Maria,Antone Anișoara și Neagoe Simonica Sonia. Am invitat la citit pe doamna secretară a școlii noastre, Matei Alexandra și pe domnul director ,prof doctor Ilinca Narcis Costinel .Poveștile citite au fost proiectate pe tabla interactivă și elevii au vizualizat personajele și ilustrațiile poveștilor. Au avut loc discuții și întrebări pe tema poveștilor. Le recomand părinților să le citească astăzi copiilor o povestioară.,pentru a continua acest eveniment.
Potrivit specialiştilor, cititul împreună cu copiii este cea mai bună metodă de a-i obişnui să citească şi singuri. Cititul cu voce tare este considerată cea mai importantă activitate prin care se dezvoltă deprinderile necesare unei persoane ce va iubi lectura.

Printre beneficiile lecturii se numără: dezvoltarea tehnicilor de comunicare, a vocabularului, puterea de concentrare şi creativitatea.



Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești

  Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești Pe data de 21 august 2024, Școala Gimnazială Bălilești a fost gazda unui ev...