Despre mine

marți, 30 noiembrie 2021

Diseminare proiect -Dor de toamnă, dor de școală




PROCEDURĂ DE LUCRU

Proiectul  a început  în luna septembrie 2021 odată cu începerea anului școlar și s-a încheiat  în luna  noiembrie 2021.

Proiectul e Twinning „Dor de toamnă, dor de școală” a ajuns la final. Si-a propus să cultive și să valorifice potențialul creator al elevilor, să descopere și să promoveze noi talente, să stimuleze elevii pentru dedicarea timpului liber către manifestarea talentului lor și cultivarea valorilor universale exprimate prin desen, culoare și creație literară, TIC. Și a reușit să facă tot ceea ce și-au propus organizatorii proiectului.

Toamna are un farmec special, iar acest proiect a fost o călătorie printre frumusețile și bogățiile ei. Începutul de an școlar ne-a adus iar împreună, elevi, părinți, cadre didactice, la distanță, dar totuși aproape.

Acest proiect ne-a apropiat prin creativitate, generozitate, un timp încântător petrecut împreună. Activitățile propuse au fost foarte interesante și plăcute pentru copii. Aceștia au fost entuziasmați și nerăbdători să se implice în proiect. La fel și profesorii. Proiectul le-a stimulat creativitatea și le-a cultivat iubirea și grija pentru frumusețea și culorile naturii. Ei au fost foarte încântați de temele propuse-toamna și școala-dar și de lucrările realizate. Au învățat să lucreze cu noi aplicații. Cu toții ne-am facut prieteni noi de la care am învățat ce este cooperarea, colaborarea, munca în echipă, tenacitatea, perseverența, empatia. 

A fost o experiență plăcută în care am colaborat, împreună cu doamna profesor Burluși Maria prof înv primar la Școala Gimnazială Bălilești ,județul Argeș ,școală unde ne desfășurăm activitatea , cu parteneri din alte țări, precum Republica Moldova(Chișinău, Cahul, Popeștii de Sus-Drochia) și Turcia, în total un număr de 70 de cadre didactice. A fost o colaborare fructuoasă cu cadrele didactice din foarte multe localități din România: Timișoara, Reșița, Arad, Cluj-Napoca, Caransebeș, Reșița, Onești, Vaslui, Bacău, Maramureș, Galați, Alexandria, Piatra Neamț,  Ploiești, Bistrița, Suceava, Baia Sprie, Dâmbovița.

A fost un proiect distinct cu profesori și elevi minunați, un proiect realizat de oameni iubitori de frumos, de culoare, de inovație. 








miercuri, 24 noiembrie 2021

Săptămâna Educației Globale ,elevii clasei Albinuțelor de la Școala Gimnazială Bălilești ,județul Argeș,Activitate derulată în cadrul proiectului eTwinning,,Dor de școală,dor de toamna





 











În ultimii ani factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă, indiferenţa faţă de artă, sedentarismul ţin de noi înşine, de educaţia primită. În acest context ne-am gândit să  organizăm activităţi educative pentru o sănătate mai bună în cadrul proiectului ,,Stil de viaţă sănătos”. Nu este ușor să-i faci pe copii să mănânce uneori mese echilibrate. Oricât de greu încercăm să oferim opțiuni sănătoase copiilor , se pare că întotdeauna lipsesc una sau două grupe de alimente în dieta lor. Un mod în care îi  discut despre nutriție și îi încurajez să mănânce sănătos este prin utilizarea acestei activități gratuite de sortare a grupelor de alimente pentru a afla despre cele 5 grupuri principale de  alimente:  fructe, legume, cereale, proteine ​​și lactate.

Am propus acest proiect, deoarece elevii vor părăsi băncile şcolii şi vor fi puşi în situaţia de a se descurca singuri, de a-şi procura bunurile de consum, inclusiv alimentele; de aceea am considerat că este absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar, de a-şi forma atitudini pozitive faţă de artă şi de a adopta  un comportament sănătos privind mişcarea zilnică susţinută.

Activităţile propuse vor contribui astfel la formarea unei generaţii tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viaţă sănătos.


vineri, 28 mai 2021

 Ziua Mondială a Apei sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare a celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Este vorba despre acțiuni pentru a aborda criza globală a apei și atingerea obiectivului 6 de dezvoltare durabilă: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Tema Zilei Mondiale a Apei 2021 este Evaluarea apei.

Dincolo de problemele de stabilire a prețurilor, acest subiect include valoarea de mediu, socială și culturală pe care oamenii o acordă apei. Campania se desfășoară pe rețelele de socializare  și își propune să genereze conversații - să adune opinii și comentarii de la oameni din întreaga lume despre apă și ce înseamnă aceasta pentru ei. Scopul este de a înțelege modul în care oamenii apreciază apa - indiferent dacă este economic, social, cultural sau în alte moduri – și ce rol joacă în viața



https://read.bookcreator.com/fFOvdJCRfcbJ9ukmS8bXIQBAMlj1/n1ZyegMKQ0uX5LoXbZVMbQ

Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești

  Caravana „Vacanță în Siguranță” la Școala Gimnazială Bălilești Pe data de 21 august 2024, Școala Gimnazială Bălilești a fost gazda unui ev...